RASPODJELJENA SREDSTVA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA PO II KONKURSU

18 okt 2017

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat organizovao je danas (srijeda, 18. oktobar) potpisivanje ugovora sa nevladinim organizacijama, kojima su odobrena sredstva za projekte po II konkursu, a na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za projekte nevladinih organizacija za 2017. godinu. Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama ukupan iznos od 10.210 eura raspodjelila je na 10 projekata, od ukupno pristiglih 13.

 

Sredstva za redovne godišnje aktivnosti odobrena su Glazbeno prosvjetnom društvu – 2.500 eura, Bokeljskoj mornarici – 800 eura i KUD „Boka“ – 1.400 eura. Ostatak sredstava podijeljen je na sljedeći način:
1. NVO „Klapa Jadran“ – „S pjesmom kroz život“ – 800 eura
2. NVO „Bokeški forum“ – „Ljepota u oku posmatrača–Tivat ljeto 2017“ – 350 eura
3. NVO „Boka“ – „Tivat juče, danas, sutra“ – 400 eura
4. NVO „Djeca Tivta“ – „Zajedno gradimo srećnu luku II“ – 900 eura
5. NVU „Maškarada“ – Izrada grupne maske „Ljepotica i zvijer“ – 600 eura
6. NVO „Harlekin“ – „Karneval“ – 2.000 eura
7. NVO „Teserakt“ – „Otvorena knjiga“ – 460 eura

nvo1Potpisivanju ugovora prisustvovala je predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević pri tom pozdravljajući kvalitetan rad nevladinih organizacija. Sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević pozdravila je sve prisutne pozivajući tivatske NVO da nastave aplicirati ka budžetskim sredstvima sa što kvalitetnijim projektima, koji će biti u skladu i sa strateškim ciljevima razvoja Tivta. „Naredne godine, uz redovna budžetska sredstva namijenjena NVO sektoru, tivatske NVO na raspolaganju će imati i sredstva u okviru projekta „ReLoaD“. Kako bi NVO sektor bio što uspješniji u povlačenju ovih sredstava Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti pružaće aktivnu podršku svim NVO kroz konsultacije i obuku“.

post slika