Razmatrane mogućnosti unaprijeđenja saradnje sa Sjevernom Makedonijom

29 dec 2021

Juče je u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti Tivtu boravio ambasador Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Nj.E. Mihajlo Trpkoski, koji je tom prilikom održao sastanak sa predsjednikom opštine Željkom Komnenovićem i potpredsjednikom Vladimirom Arsićem.

Uz razgovore o aktuelnoj zdravstvenoj, političkoj i ekonomskoj situaciji u Tivtu i Crnoj Gori, sagovornici su ocijenili da saradnja sa Sjevernom Makedonijom može biti značajno unaprijeđena. Tivatske čelnike ambasador Trpkoski upoznao je sa prilikama u Sjevernoj Makedoniji i predstavio moguće vidove saradnje, ukazujući pri tom na važnost ostvarivanja neposrednih veza sa lokalnim samoupravama.

Predsjednik opštine Komnenović podsjetio je da je Tivat u pobratimskim odnosima sa makedonskom opštinom Karpoš. U razgovoru sa ambasadorom, istakao je da lokalne građanske liste vrše vlast u Tivtu, što se postignutim rezultatima za kratko vrijeme, posebno u poljima racionalizacije i finansija, pokazalo kao najzdravije rješenje za lokalnu upravu, koja sada ostvaruje i mnogo bolje odnose sa investitorima.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti saradnje u oblasti privrede, s akcentom na poljoprivrednu i organsku proizvodnju. Predloženo je, između ostalog, da se aktivnosti u tom dijelu nastave i kroz komunikaciju sa Opštinskim Privrednim savjetom koji je formiran ranije ove godine, ali i da se saradnja proširi i podigne na viši nivo, uključivanjem u dijalog i ostalih bokeljskih opština u narednom periodu.

post slika