Realizovana pomoć za 110 porodica

01 apr 2020

U okviru mjera podrške i pomoći najugroženijim strukturama stanovništva Tivta u prethodna dva dana volonteri Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) i OO Crveni krst uručili su za 110 porodica pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-higijenskim sredstvima.

U toku ove sedmice biće podijeljeno još 110 paketa na lokalitetu naselja Lovanja, “7.jul” i Gradiošnica.

Ova akcija realizuje se u saradnji Opštine Tivat, OO Crvenog krsta, Ministarstva rada i socijalnog staranja i brojnih privrednika grada koji su se odazvali na javni apel predsjednika Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, gradonačelnika dr Siniše Kusovca.

“Akcija će biti nastavljena u kontinuitetu a biće uručena pomoć za ukupno više od 270 porodica” najavio je predsjednik Kusovac.

Sekretar OO Crveni krst Duško Božović se zahvalio brojnim donatorima i istakao da se podjela paketa organizuje na osnovu spiskova domaćinstava u stanju socijalne potrebe dostavljenog iz Ministarstva, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Udruženja penzionera i kol centra Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

On je saopštio da je obezbijeđen magacinski prostor za potrebe Crvenog krsta u odmaralištu “Kruševac” što značajno olakšava prikupljanje namirnica i distribuciju paketa.

Vodosnabdijevanje 12 porodica na Lovanji obavlja Opština Tivat a tokom marta im je, prema podacima koje je iznio Zoran Barbić, komandir SZS Tivat, dopremljeno 100 kubika vode.

Donatori akcije pomoći su: JU vrtić Bambi, MB Dubovina, komapnije Rotor, Sammcomerc, Sampetrol, PMC Invest, Una Montenegro, Dr Matijević Mansa Medica, Yacht servis Marković, Bread doo, Boka plast, Navar, Miss doo Tivat, Franca, Pert i Montefiš.

Opštinskom timu na raspolaganju je i multifunkcionalno vozilo kompanije Ben-Kov.

post slika