ROMACTED II – Radionica o značaju srednjoškolskog obrazovanja

31 maj 2024

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat organizovao je radionicu o značaju srednjoškolskog obrazovanja za djecu pripadnike romsko-egipćanske populacije koji pohađaju završne razrede Osnovne škole “Drago Milović” u Tivtu.

U radionici su učestvovalie Ana Bogadanović psihološkinja OŠ “Drago Milović”, Snežana Kršikapa pedagogica SMŠ “Mladost” i Ljuljeta Baljaj Vučković asistentkinja u nastavi OŠ “Drago Milović”. Osim đaka koji pohađaju VIII razred, predavanju su prisustvovali i njhovi roditelji. O benefitima i važnosti obrazovanja te ključnim fazama u obrazovnom sistemu koje predstavljaju temelje za lični I profesionalni razvoj govorili su Sadona Kameri, spoljna saradnica Opštine Tivat u Romacted programu i Valjmir Rama, pripravnik Sekretarijata za društvene djelatnosti. Oni su na primjeru ličnih doživljaja i iskustava ukazali na praktične koristi obrazaovanja, a sve sa  ciljem motivisanja učenika da nakon osnovne škole nastave sa daljim obrazovanjem, budući da je to jedan od najčešćih izazova sa kojima se RE zajednica u Tivtu suočava.

Radionica je organizovana u okviru druge faze ROMACTED programa koji zajednički finansiraju Evropska Unija i Savjet Evrope.

post slika