Rumunska delegacija Vijeća okruga Dolj u posjeti opštini Tivat

29 apr 2022

Delegacija koju su činili predstavnici javne uprave i privrednika okruga Dolj u Rumuniji, predvođena predsjednikom Vijeća okruga, boravila je juče u radnoj posjeti Tivtu, gdje su razgovarali sa opštinskim predstavnicima. Ovaj susret predstavljao je nastavak niza prethodnih razgovora, prvenstveno na temu uspostavljanja direktne avio-linije na relaciji Tivat – Krajova, ali i drugih vidova povezivanja Tivta i Rumunije.

Sa gostima su ispred lokalne uprave razgovarali menadžerka Patricija Pobrić i sekretar za privredu Vedran Božinović, kao i direktori Turističke organizacije i Aerodroma Tivat, Danica Banjević i Vladimir Praščević.

Predsjednik Vijeća okruga Dolj Dorin-Kosmin Vasil, tom prilikom izrazio je interesovanje za intenziviranje administrativne, turističke i kulturne saradnje između ovog okruga i opštine Tivat, a sastanku je prisustvovao i ambasador Rumunije u Crnoj Gori, Viorel Matei Ardeleanu, koji je zajedno sa članovima delegacije naglasio značaj unaprijeđenja saradnje na regionalnom nivou.

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma Krajova Marian-Sorin Manda, poručio je da je rumunska strana spremna da omogući organizovanje direktnih čarter letova između Krajove i Tivta, čim turoperatori iz dvije države dođu do konkretnih rešenja. Na radnom stolu našle su se i teme iz oblasti kulture, pa je ispred počasnog konzulata Crne Gore u Krajovi prof. Ijon Dekonesku, predstavio inicijativu za organizovanje kulturnih događaja, u saradnji sa Fondacijom Mihai Eminesku i Međunarodnom akademijom u Rumuniji.

Strane su se saglasile da nastave dijalog kako bi se materijalizovali prijedlozi izneseni tokom ovog sastanka, kao i da se nastave koraci u cilju pokretanja direktne vazdušne veze između Rumunije i Crne Gore.

post slika

Galerija