RUŠENJE NA TRASI “LUNGO MARE”: SRUŠEN ZID I BAZEN VILE ADRIAN BAU

10 dec 2018

Uklanjanje nelegalnih objekata na trasi budućeg obalnog šetališta „lungo mare“ u Krašićima nastavljeno je rušenjem potpornog zida i bazena kod vile barske firme „Adria Bau“.

„Ima dosta posla na rušenju nelegalnih objekata ali da vjerujemo da će firma „Artek DOO“, izvođač radova, u skladu sa ugovorom, posao završiti u predviđenom roku od 90 dana“, saopštio je Marko Petričević, menadžer opštine Tivat i koordinator projekta izgradnje obalnog šetališta u Krašićima.

Građevinski inspektor Vladan Juretić izdao je desetak rješenja za rušenje nelegalnih ponti, potpornih zidova i pregola na trasi „lungo mare“, koje su poslednjih godina nikle na pjeni od mora u Krašićima.

Na oko 400 metara prve faze šetališta „lungo mare“ ima oko 15 parcela koje će biti zahvaćene uklanjanjem nelegalnog parternog uređenja.

Izgradnja prve faze „lungo mare“ u Krašićima počela je u novembru. Riječ je o prvoj fazi izgradnje „lungo mare“ staze od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu. Investiciju vrijednu 800 hiljada eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“. Opština Tivat je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor.

Izgradnjom Lungo Mare Krašići I, omogućiće se nesmetano kretanje turista i pješaka obalnim područjem Krašića.