SAOPŠTENJE

12 maj 2016

Povodom akcije, „Očistimo Crnu Goru za jedan dan „- „Let's do it“ u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma kroz partnerstvo sa Asocijacijacijom za demokratski prosperitet –ADP Zid,koja će se održati u svim opštinama Crne Gore, dana 20.maja 2016g. u vremenu od 09h do 15h, na sastanku koordinacionog tima za opštinu Tivat,održanog 11.05.2016g određene su zone za čišćenje i to: 1.Radovići-plaža Dobra luka i plaža Pecka; 2.Đuraševići -Raskrsnica za Grabovac; 3.Tivat-Župa,obalni dio; 4.Tivat-Ostvo cvijeća,obalni dio.
Na ovim pozicijama bice postavljeni punktovi na kojima će svi građani koji su zainteresovani za učešće u akciji , moći da preuzmu,opremu,rukavice i kese za sakupljanje otpada.Učesnicima će takođe biti obezbijeđeni sendviči i voda.


Nezavisno od utvrđenih zona za čišćenje,građani se mogu i sami organizovati i dati doprinos ovoj akciji,na način da urede svoje okućnice i dvorišta,a takođe i druge lokacije koje su vidljive i dostupne za čišćenje,za što će imati podršku komunalnog preduzeća za odvoz otpada i na taj način dokazati da „svojim malim doprinosom možeš velike stvari učiniti realnim“,što je i poruka akcije.

post slika