Saopštenje za javnost – boravak delagacije iz opštine Medulin

07 nov 2013

Delegacija opštine Medulin na čelu sa Načelnikom Goranom Buićem boravila je danas u zvaničnoj posjeti opštini Tivat. Delegaciju su primili predsjednik opštine Miodrag Kankaraš i savjetnik u kabinetu predsjednika Petar Vujović.
U više nego srdačnom razgovoru, predsjednik Kankaraš je goste upoznao sa istorijom razvoja Tivta i aktuelnim projektima koji su trenutno u toku. Tokom dvočasovnog sastanka, domaćini su odgovarali na brojna pitanja vezana za samu opštinu, iskustvima u domenu javno-privatnog partnerstva, ali i o brojnim temamam vezanim za evropske fondove, turizam, zaštitu porirode, socijalu, zapošljavanje. Imajući u vidu da je Medulin izrazito turističko mjesto sa preko 2 mil ostvarenih noćenja tokom godine, načelnik Buić je domaćinima približio koncept funkcionisanja ove male opštine koja broji oko 8.000 stanovnika ali i budžetom od preko 10 mil EUR.
Posebna tema bila je i saradnja u oblasti IPA prekogranične saradnje, gdje je dogovoreno da Opštine Tivat i Medulin zajednički učestvuju na budućim pozivima.

KABINET PREDSJEDNIKA

post slika