SAOPŠTENJE ZA JAVNOST ETIČKE KOMISIJE ZA LOKALNE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE U OPŠTINI TIVAT

31 maj 2013

Etička komisija za lokalne službenike i namještenike u Opštini Tivat  održaće u nedjelju   2. juna radionicu za učenike i predstavnike đačkog parlamenta Osnovne škole “Drago Milović” na temu “Etika i etičko ponašanje” u prostorijama Dječijeg Saveza Tivat sa početkom u 11:00 sati.
Radionucu će voditi članice Etičke komisije: Tanja Bakalbašić, Slavica Vulanović i Tatjana Vučinović.
Cilj radionice je  upoznavanje  građana/ki najnižeg uzrasta sa time kakvo ponašanje imaju pravo da zahtijevaju i očekuju od zaposlenih u javnim ustanovama i javnim službama  uopšte. Takođe će se diskutovati o pojmovima bitnim za razumijevanje  etike i etičkog postupanja loklanih službenika i namještenika kao na primjer: moralni integritet, pravičnost, odgovornost, profesionalnost, efikasnost, efektivnost, objektivnost, nepristrasnost, politička neutralnost, poštovanje različitih uvjerenja i vrijednosti svih članova zajednice.
Radionica se realizuje u saradnji Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike u Opštini Tivat, Osnovne škole “Drago Milović” Tivat i Dječijeg Saveza Tivat,  a u sklopu aktivnosti usmjerenih ka podizanju svjesti građana o važnosti etičkog, savjesnog I morlanog postupanja u radu loklanih službenika I namještenika .


                                             Članica komisije
                                              Tanja Bakalbašić