Sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone

21 jul 2014

Predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel održao je danas sastanak sa Koordinacionim timom za praćenje turističke sezone, koji čine rukovodioci javnih preduzeća, institucija, opštinskih sekretarijata i službi, predstavnici MUP-a i Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore.
Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Vlade Crne Gore Zoran Ulama, i prisutne upoznao sa aktivnostima i mjerama koje preduzimaju kao bi ovaj globalni problem koji se tiče narušavanja osnovnih ljudskih prava u što manjoj mjeri bio zastupljen u našoj državi. Gospodin Ulama je istakao kao bitnu izradu Nacionalne strategije za borbu protiv trgovine ljudima, kao i postojanje Skloništa za žrtve trgovine ljudima koje je finansirano od strane Vlade. Veliki značaj ima koordinacija između državnih organa, NVO i privatnog sektora kako tokom turističke sezone ovaj problem ne bi dobio veće rezmjere obzirom na veći priliv ljudi sa strane.
Tokom sastanka je analizirano trenutno stanje u gradu i aktuelni problemi, kao i koraci za što efikasnije pevazilaženje istih, kako bi se turistička sezona što kvalitetnije odvijala. Posebno je diskutovano o preduzetim aktivnostima koje su dogovorene na prošlom sastanku koji je održan početkom juna i zaključeno da je sve realizovano u skladu sa planiranim što utiče na dobar kvalitet ponude našeg grada. Detaljno je sagledano stanje u gradu po pitanju komunalne čistoće i reda, vodosnabdijevanja, saobraćaja, bezbijednosti, zaštite od požara, prijema turista, kulturnog i sportskog programa, kao i inspekcijskog rada. Predsjednik i predstavnici MUP-a iskazali su zadovoljstvo trenutnim stanjem prije svega u oblasti bezbjednosti, ali i rješavanja određenih pitanja, kao što je pitanje taksi službe na tivatskom aerodromu. Predsjednik je pozvao sve prisutne da daju svoj maksimalni doprinos i međusobno sarađuju kako bi se ovaj pozitivni trend održao.

Služba predsjednika

post slika