Sastanak predsjednika opštine sa stanovnicima naselja 7.jul

04 maj 2021

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović je održao sastanak sa predstavnicima stanovnika naselja „7. jul“, kako bi sa njima razgovarao o preduzimanju prvih konkretnih aktivnosti u cilju rješavanja, njihovog decenijama starog stambenog problema. Zemljište na kojem se nalazi ovo neformalno naselje, dom za 35 porodica - pripadnika RE populacije, u privatnom je vlasništvu Žan Luk Dumortijea i vlasnik se poziva na pravo da slobodno raspolaže svojom imovinom.

Ono što lokalna uprava želi jeste trajno rješenje vašeg stambenog problema i stvaranje pretpostavki da vlasnik ovog zemljišta njime može raspolagati, jer na to ima legitimno pravo.“ – rekao je Komnenović. „Mi trenutno radimo na lociranju zemljišta koje je u opštinskom vlasništvu, a koje može biti ulog Opštine u realizaciji projekta stambenog zbrinjavanja vaših porodica. Obraćamo se humanitarnim organizacijama, međunarodnim subjektima, kako bismo došli do organizacija zainteresovanih da realizuju ovaj projekat, uz podršku opštine“.

Na pronalaženju rješenja aktivno rade menažerka opštine Tivat Patricia Pobrić i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja. „Važne su nam precizne evidencije broja stanovnika, broja porodica, objekata u samom naselju, kako bismo mogli djelovati i tražiti odgovarajuća rješenja“ – naglasila je Pobrić.

Predstavnici stanovnika ovog naselja iskazali su zahvalnost predsjedniku opštine što sa njima otvoreno razgovara na ovu temu, pa su sa njime podijelili svoje viđenje problema i izrazili volju da sarađuju kako bi se zajedničkim djelovanjem stvorili preduslovi za njegovo rješavanje. Na sastanku je dogovoreno formiranje komisije koju čine predstavnici opštine i stanovnici naselja „7.jul“ koji će raditi na izradi preciznih evidencija i koji će koordinirati sve aktivnosti na terenu. Postignuta je saglasnost da se u rješavanje ovog pitanja uključe i preduzeća u kojima radi dio stanovnika naselja „7.jul“, ali i nadležno ministarstvo Vlade Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali Samir Jaha u ime NVO „Mladi Romi“ i Džafer Brahimi u ime lokalne NVO „Udruženje Egipćana“.

post slika

Galerija