SASTANAK TIVATSKE DELEGACIJE SA TURISTIČKIM POSLENICIMA I USPJEŠNIM PRIVREDNICIMA ŠANGAJA

07 nov 2016

Zvanična posjeta delagacije Opštine Tivat Šangaju i pobratimskom distriktu Điading, nastavljena je susretima sa turističkim poslenicima ovog dijela kineske metropole, ali i sa tamošnjim uspješnim privrednicima, a sve u cilju ostvarivanja saradnje dva pobratimska grada, upravo u domenima turizma i privrede.
Tivćani su imali priliku predstaviti turističke potencijale Tivta čelnicima Biroa za turizam u Điadingu, predstavnicima uspješnih turističkih agencija kao što su: Ctrip, A-E Link i druge. Ovom prilikom prikazan je promotivni film o Tivtu Turističke organizacije Tivat, podijeljeni su prigodni promo materijali i održana je prezentacija sa ciljem promocije Tivta i Boke Kotorske kao nove destinacije na Mediteranu.


Sastanak sa turistickim radnicima„Tivat iz godine u godinu postaje sve prepoznatljivija turistička destinacija, a sve brojniji direktni letovi koji Tivat povezuju sa svjetskim metropolama čine ovu destinaciju još bližom i gostima iz Kine“, istakla je predsjednica opštine Tivat dr Snežana Matijević, posebno naglašavajući prirodne ljepote Crne Gore. Potpredsjednik opštine Dejan Maslovar predložio je organizovanje promo putovanja za odabranu grupu turističkih agenata i tur operatera, kako bi se i sami uvjerili u sve ono što Tivat i Crna Gora kao destinacija mogu da ponude. Turističke poslenike iz Šangaja zanimali su detalji dobijanja vize, prirodna bogatstva, osobenosti za njih još neotkrivenog dijela Evrope.
Sastanak sa privrednicima, organizovan od strane Komisije za ekonomiju u Điadingu, upriličen je u zgradi opštine. Glavni sekretar Komisije Lei Wenlong, pozdravio je goste iz Tivta predstavljajući osnovne parametre kada je u pitanju ekonomija ovog dijela Šangaja i naglasio njihovu stratešku opredijeljenost ka automobilskoj industriji, proizvodnji medicinske opreme i razvoju IT tehnologija. Sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo, Petar Vujović predstavio je prisutnima potencijale opštine Tivat, kako bi se mogli definisati modeli buduće saradnje. Sa svojim poslovanjem, tivatsku delegaciju upoznalo je nekoliko uspješnih svjetskih kompanija sa sjedištem u Điadingu, kao što su: Bestway, Fujitsu, Ceegos...

post slika