U TOKU POSJETA DELEGACIJE OPŠTINE TIVAT ŠANGAJU

03 nov 2016

Službena delegacija opštine Tivat predvođena čelnicima izvršne vlasti predsjednicom opštine Snežanom Matijević i potpredsjednikom Dejanom Maslovarom već dva dana boravi u Kini, u posjeti pobratimskom distriktu Điading. Prvog dana posjete za lokalnu vlast iz Tivta upriličen je sastanak sa Savjetom za međunarodnu privrednu saradnju. Upoznajući ih sa radom ovog Savjeta potpredsjedavajući Savjeta Li Zhigang istakao je dobru volju Savjeta za ostvarivanjem saradnje u sektoru privrede budući da isti okuplja 3000 članova – preduzeća koja se bave trgovinom, bankarstvom, osiguranjem…
Večeru dobrodošlice za Tivćane istog dana organizovala je zamjenica gradonačelnika Điadinga, Lu Zufang. Na druženju je bilo riječi o svemu što se do sada uradilo kada je u pitanju pobratimska saradnja, prije svega u obrazovanju, ali i o obostranoj želji da se saradnja nastavi. Na kraju večeri razmijenjeni su prigodni pokloni.
Narednog dana delegacija je obišla Konfučijev hram u Điadingu i Han Tianheng umjetnički muzej, koji je vrlo originalno iznikao na prostoru nekadašnje fabrike tekstila. Opština Tivat, njeni potencijali, trenutne mogućnosti i osnovne karakteristike pedstavljene su na sastanku sa sekretarom Komunističke partije Kine u Điadingu Ma Chunleijem. Pozdravljajući goste Ma Chunlei je govorio o karakteristikama ondašnje ekonomije i velikom napretku kojem svjedoče iz godine u godinu. Predsjednica opštine predložila je nekoliko konkretnih vidova sradnje, a prije svega povezivanje privrednika ova dva grada. Ovom sastanku su prisustvovali i direktor Biroa za obrazovanje u Điadingu, zamjenik direktora Komisije za ekonomiju i zamjenik direktora Kancelarije za inostranu saradnju.
U popodnevnim časovima delegacija opštine Tivat obišla je šangajskog giganta “International Automobile City Group”, kompaniju koja je usmjrena na razvoj automobila na električni pogon, razvoj tehnologije proizvodnje automobila bez vozača, ali i na proizvodnju Volkswagen vozila.
Posjeta Kini koja je započela 1. novembra trajaće sve do 08. novembra.

Snezana Matijevic sa potpredsjedavajucim Savjeta za medjunarodnu privrednu saradnju  Svecana vecera sa zamjenicom gradonacelnika

post slika