SJUTRA SE OBILJEŽAVA DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

04 jun 2018

U cijelom svijetu 05. jun obilježava se kao Dan zaštite životne sredine. U saradnji sa brojnim institucijama i organizacijama Opstina Tivat, odnosno Sekretarijat za zaštitu životne sredine I energetsku efikasnost će i ove godine podržati organizaciju niza različitih aktivnosti koje za cilj imaju jačanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine. 

Tako će sjutra, 05. juna u OŠ “Drago Milović”, a u saradnji sa kompanijom “Adriatic Marinas” - Porto Montenegro, sa početkom u 9.30 časova biti organizovana edukativna radionica na temu prihranjivanja biljaka. Ova radionica dio je mini-projekta pod nazivom “Ja sam mali baštovan”. Radionicu će održati Milena Ercegovic iz sektora održavanja zelenila u Porto Montenegru.

U sklopu istog projekta, na istoj lokaciji, tačnije u dvorištu škole, članice NVO “Organizacija žena” Tivat sa djecom će saditi biljke. Ova aktivnost počinje u 10.30 časova.

Od 16.30 časova, na istoj lokaciji, u holu škole “Drago Milovic” i zvanično će biti otvorena izložba na kojoj će biti izloženi dječji radovi, oslikavani u sklopu likovne radionice povodom obilježavanja Dana borbe protiv duvanskog dima. Ovu radionicu organizovao je opstinski Sekretarijat za mlade sport i socijalna pitanja – Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti. Slikalo se u 3 kategorije, a sjutra će najboljima biti uručene nagrade.

Od 17 časova startuje tribina pod nazivom ”Pušenje problem pojedinca i životne sredine”, a predavač na tribini je dr. Vjera Lipovac Usanović.