Službe grada 24 časa sprovode mjere prevencije

28 mar 2020

Predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje dr Siniša Kusovac i zamjenik Zoran Barbić pozvali su građane Tivta da nastave sa poštovanjem mjera restriktivnog izlaska iz kuće, te fizičke distance pri trgovini i obavljanju drugih usluga, jer je to, kako su rekli, jedina taktika u borbi protiv epidemije koronavirusa.

“Izuzetno sam zadovoljan odgovorom građana na dosadašnje mjere zaštite i molim da nastave u tom pravcu, a mi ćemo obezbijediti sve neophodno. Volonteri su svakoga dana na terenu, izuzev nedjeljom, a kol centar Opštinskog tima je na raspolaganju 24 časa”, rekao je predsjednik Kusovac. On je dodao da će, s obzirom na usložnjavanje situacije, biti potreban angažman dodatnih volontera, a Opštinski tim će nastaviti sa realizacijom postojećih i donošenjem novih mjera.

Dalji potezi su da pooštrimo još mjere, da građani nastave sa dosljednom primjenom mjera  i preporuka NTK i Ministarstva zdravlja u dijelu sanitarne zaštite, da budemo solidarni, disciplinovani jer je to jedini način da zaustavimo širenje epidemije, apelovao je dr Kusovac.

Predsjednik je podsjetio da u Tivtu nisu zabilježeni slučajevi zaraze koronaviusom a da je 260 osoba u izolaciji.

Kao karantin je određen hotel Kamelija koji raspolaže sa 30 dvokrevetnih doba. U toku je dezinfekcija tog objekta, za slučaj da bude potrebno da se koristi, rekao je predsjednik Kusovac.

On je podsjetio da je Opština zajedno sa Radio Tivtom formirala Komunikacioni tim, viber zajednicu i stavila sve kanale komunikacije u službu informisanja građana kako bi do svih što brže i efikasnije stizale najvažnije informacije o radu Opštinskog tima, mjerama na lokalnom i nacionalnom nivou.

Izuzetno sam zadovoljan i radom javnih prediuzeća i ustanova, jer preduzimaju preventivne mjere u okviru svojih preduzeća a potom brinu 24 časa dnevno o potrebama grada, dodao je Kusovac.

Kada je riječ o preporuci Vlade Crne Gore da se javni funkcioneri odreknu dijela primanja u korist podrške borbi protiv epidemije, predsjednik je rekao da će sve preporuke Vlade biti ispoštovane  i to ne samo kada su u pitanju javni funkcioneri, već i svaki zaposleni u lokalnoj samoupravi, jer su svi u službi svih građana.

Dezinfekcija grada je nastavljena, imamo zalihe hlora, u pripremi svega, još od sredine februara, smo imali zalihe dezinfekcionih sredstava i materijala tako da su naši ljudi u startu bili obezbijeđeni, rekao je zamjenik predsjednika Opštinskog tima, Zoran Barbić. On se zahvalio svim apotekarskim ustanovama u Tivtu jer su obezbijedile značajne količine dezinfekcijskih sredstava za Opštinski tim kako bi gradske službe bile snabdjevene.

On je pozvao skupštine stanara da u svim ulazima u stambenim zgradama pojačaju mjere dezinfekcije, da rastvorima varikine pojačaju natapanje otirača ispred ulaza u zgrade.

Rukavica i dezinfekcionih sredstava ima dovoljno, očekujemo da maske koje su propisane pravilima Instituta za javno zdravlje dobijemo iz najavljenog kontigenta koji treba da uskoro stigne u Crnu Goru, rekao je Barbić. On je zahvalio Komunalnoj policiji, inspekciji, Odjeljenju bezbjednosti dodajući da je njihov rad za poštovanje, te Komunalnom doo Tivat i Vodovodu i Kanalizaciji.

post slika