Srećan početak školovanja za 280 tivatskih prvaka

04 sep 2023

Osnovna škola “Drago Milović” u Tivtu upriličila je svečani doček za đake koji ove godine kreću u prvi razred. Prvake i njihove roditelje pozdravili su direktorica škole Slavka Mirković i predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

“Danas ste zakoračili u najljepše razdoblje svog života, đačko doba. Od ovog trenutka pred vama se otvara put na kraju kojeg vas čekuju dvije najveće životne vrijednosti, a to su znanje i prijateljstvo” – rekla je Mirković, poželjeviši dobrodošlicu prvacima i njihovim roditeljima.  “Znanje će vam podariti vaši učitelji. Oni su tu zbog vas i svako od njih će vam svim srcem pomoći da savladate školske zadatke, izgradite sebe i svoju budućnost”, istakla je ona i pozvala đake da se druže, da grade prijateljstva i da se oslone na svoje učitelje.

Srećan polazak u školu, prvacima je poželio i predsjednik opštine Tivat: “Najvažniji stanovnici našeg grada danas stupaju u svoje školske klupe i nadam se da će iz njih ponijeti svoje najljepše uspomene, prije svega u druženju, a onda i u učenju. Opština se potrudila da obezbjedi koliko toliko bolje uslove za vaše prve školske godine. Nadamo se da ćete do kraja svog osnovnog školovanja, a i prije, ući u novi školski objekat.”

Osnovnu školu “Drago Milović ove godine upisalo je 250 đaka prvaka, uključujući i područne jedinice u Gradiošnici i Donjoj Lastvi. U Donjoj Lastvi ove godine formirana su dva odjeljenja prvih razreda, dok je u Gradiošnici formiran jedan razred prvačića. U OŠ “Branko Brinić” u Radovićima upisano je 29 prvaka i formirana su dva odjeljenja.

Opština Tivat i ove je godine pripremila oko 280 poklon paketića za sve prvake u Tivtu, dok je besplatne udžbenike obezbjedilo Ministarstvo prosvjete. Dočeku prvaka u centralnoj tivatskoj školi prisustvovala je i sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Olivera Mišković Vidojević.

post slika

Galerija