Susret Komnenovića i Krukera

11 jun 2024

Predsjednik opštine Tivat na sastanku sa novim direktorom Luštica Bay-a

Predsjednik opštine Tivat  Željko Komnenović se susreo danas sa novim izvršnim direktorom projekta Luštica Bay, Rafaelom Krukerom (eng. Raphael Krucker), koji je ujedno i direktor Andermatt Swiss Alps (Švajcarska), projekta koji je takođe u evropskom biznis portfoliju Orascom Development Holding-a.

Bio je ovo prvi sastanak predstavnika lokalne uprave sa nedavno izabranim izvršnim direktorom Luštica Bay-a, koji se u Tivtu razvija već 10 godina, a u koji je do sada uloženo više od 470 miliona eura.

Zajednička saradnja i integrisanje projekta, te njegovo uvezivanje sa lokalnom zajednicom, zajednički je cilj lokalne uprave i menadžmenta Luštica Bay-a. Na redovnim mjesečnim sastancima biće razmatrani zajednički infrastrukturni, ali i projekti koji se odnose na društvene sfere: zdravlja, obrazovanja, saobraćaja, kulture, turizma...

Komnenović je Krukeru poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom koja se odvijala na relaciji Opština – uprava projekta. On je naglasio kako lokalna uprava čini sve kako bi lokalna infrastruktura bila na nivou one koja je izgrađena u naselju Luštica Bay, te kako bi zajedno trebalo stremiti održivim „zelenim“ praksama  i raditi na promociji Tivta i Luštica Bay-a kao jedinstvene turističke destinacije i zajednice.

Tokom susreta, kojem su prisustvovali potpredsjednik opštine Tivat Jovan Brinić i rukovodilac za odnose sa Vladom i lokalnom zajednicom Luštica Bay, Marko Vukašević, dogovorene su i neke od prvih narednih aktivnosti. Izvršni direktor Luštica Bay Rafael Kruker, pokazao je veliko interesovanje za ostvarivanje zajedničke saradnje na svim pitanjima od značaja za lokalnu zajednicu, ističući da su osnovni ciljevi njegovog djelovanja kvalitativno ubrzati razvoj projekta i stvoriti čvrste veze sa zajednicom u kojoj se on razvija.

post slika

Galerija