Susret sa predstavnicama Međunarodne organizacije rada u Crnoj Gori

24 sep 2021

Potpredsjednici opštine Tivat Vladimir Arsić i Goran Božović sa saradnicima, primili su juče u zvaničnu posjetu predstavnice Međunarodne organizacije rada (MOR), agencije u sklopu sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori. Sastanku su prisustvovale predstavnice kancelarije MOR-a iz Bosne i Hercegovine: Amra Selešković, ekspert za strategije razvoja lokalnog zapošljavanja, Katarina Crnjanski Vlajčić, ekspert za zapošljivost i preduzetništvo,  kao i predstavnice MOR-ove kancelarije iz Crne Gore: Nina Krgović nacionalni programski koordinator i Ines Pajović, programski koordinator.

Tom prilikom lokalnoj administraciji predstavljen je projekat „World of Work in Montenegro: Paving the road to recovery“ koji uz podršku Fonda za dobro upravljanje i Britanske ambasade sprovodi MOR. Radi se o nastavku prethodnog projekta „Ublažavanje posljedica COVID -19 u svijetu rada u Crnoj Gori“ a koji je počeo sa implementacijom krajem avgusta mjeseca tekuće godine.Radnom sastanku prisustvovali su i predstavnici projekta Luštica Development i hotela Regent Porto Montenegro.

U sklopu predstavljenog projekta identifikovana je potreba da se u svijetlu brojnih prepreka, a posebno u kontekstu pandemije, unaprijede mogućnosti u domenu zapošljavanja u Crnoj Gori,  s akcentom na ostvarivanje i vansezonskog zapošljavanja u opštinama koje su, poput primorskih, primarno fokusirane na sezonske poslove. Predstavljeni su benefiti projektnih aktivnosti za opštinu Tivat, a cilj susreta bio je iniciranje lokalnog partnerstva za zapošljavanje, razmjena ideja i definisanje saradnje.

Predstavnici tivatske lokalne administracije izrazili su spremnost za participiranje, a u skorom roku očekuje se odgovor kancelarije MOR-a oko daljih koraka u projektu.

post slika