SVEČANO DODIJELJENI KLJUČEVI SINDIKALNIH STANOVA U TIVTU

11 aug 2016

Predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević, zajedno sa izvršnim direktorom Crnogorskog fonda za solidarno stambenu izgradnju (CFSSI) Danilom Popovićem, uručila je danas (četvrtak, 11. avgust, 2016.) ključeve stanova zaposlenima u organima lokalne uprave, u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština, kao i zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji imaju prebivalište u opštini Tivat. Ovim je okončan zajednički projekat Opštine i Fonda koji je podrazumijevao izgradnju 2 stambena objekta na Seljanovu, svaki sa po pet spratova, bruto građevinske površine 10.062 m2, a ukupne neto površine 8765,96 m2. Ukupno 140 stambenih jedinica, u koje će uskoro useliti novi stanari površine su od 28m2, koliko iznosi površina garsonjere, do 74 m2 koliko iznosi površina dvosobnog stana. Izvođač radova bila je firma „Montas Engeneering“. 

„Uviđajući značaj rješavanja velikog problema svojih zaposlenih, a stambeno svakako spada u red značajnih životnih pitanja, Opština Tivat je u cijeli projekat uložila katastarske parcele na Seljanovu, na lokaciji nekadašnjih „švedskih baraka“, ukupne površine 5.570 kvadratnih metara, čija tržišna vrijednost iznosi 1.671.000 eura. Isto tako Opština Tivat je projekat podržala time što je ove objekte oslobodila naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u vrijednosti od 657.447 eura“ , izjavila je prilikom uručenja ključeva Predsjednica opštine.
Svoj dom u novoizgrađenim stambenim objektima pronašle su i porodice koje su nekada živjele u tzv. “švedskim barakama” na istoj lokaciji. Novi vlasnici stanove otkupljuju po uslovima mnogo povoljnijim od tržišnih. Opština Tivat je na ovaj način ukazala na značaj koji lokalna uprava može imati u rješavanju krucijalnih problema građana, te potvrdila svoju privrženost rješavanju upravo onih pitanja koja doprinose dobrobiti zaposlenih ali i cjelokupne zajednice.

Urucenje kljuceva novom vlasniku

Presijecanje vrpce

post slika