Obavještenje – Svjetski dan bez automobila

10 sep 2012

Opština Tivat – Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine - Zeleni Tim, Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, Opštinska Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i pitanja mladih i JP Komunalno - Tivat  u okviru sprovođenja ativnosti Lokalnog plana zaštite životne sredine obillježiće dan medjunarodnog Ekološkog kalendara 22. Septembar – Svjetski dan bez automobila.

Navedenog dana na gradskoj rivi Pine biće organizovana slikarska radionica u kojoj će učestvovati učenici edukativno obrazovnih ustanova sa teritorije opštine Tivat, vožnja biciklima, kao i promocija „bike sharing“ sistema. U slučaju loših vremenskih prilika održaće se slikarska radionica u holu Opštine Tivat.
Obilježavanju Svjetskog dana bez auzomobila pridružiće se  i preduzeće Adriatic Marinas - Porto Montenegro u svojstvu sponzora.
Pozivamo građane Tivta da ostave svoje automobile i da nam se pridruže. Ovo je dan biciklista, vozača rolera, trotineta i svih učesnika u saobraćaju koji ne zagađuju okolinu.

post slika