TIVAT I CRNA GORA U RITMU EVROPE

23 sep 2016

Opština Tivat se priključuje dječjoj manifestaciji “Crna Gora u ritmu Evrope” svečanim potpisivanjem ugovora koje će biti upriličeno u utorak, 27. septembra u 11.00 časova, u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat. Ugovor će potpisati predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević i direktor manifestacije Igor Karadarević.
“Crna Gora u ritmu Evrope” je muzički događaj koji će okupiti djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz 20 crnogorskih opština. Svaka opština se predstavlja pjesmom i igrom, ujedno predstavljajući i jednu od zemalja Evrope, a pri tom ostvaruje saradnju sa ambasadom zemlje čiji je predstavnik, nastupa na jeziku te zemlje i ima podršku ambasade.
Ova manifestacije je podržana od strane ambasadora zemalja Evrope i Evropske Unije. Takmičenje je osmišljeno u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou i drugim evropskim dokumentima koji tretiraju problematiku mladih.
Finalno takmičenje će biti održano u aprilu 2017. u Podgorici. Opština-pobjednik ovog takmičenja odlazi u evropsku zemlju koju je igrom ili pjesmom predstavljao, ali i prihoduje 50% od ukupnog prihoda od glasanja za vrijeme samog finala. Opština Tivat će na ovoj manifestaciji predstavljati Portugal.

post slika