DAN BEZ AUTOMOBILA

22 sep 2016

Povodom obilježavanja 22. septembra Dana bez automobila danas je u Ulici II dalmatinske organizovana aktivnost „I ulica je zelena“ u kojoj su učestvovali učenici OŠ „Drago Milović“ i OŠ „Branko Brinić“. Ovom prilikom učenici VIII i IX razreda su učestvovali u takmičenju „Poligon spretnosti“ i pokazali izuzetne vještine u vožnji bicikla. Učesnike je bodovao žiri u sastavu: Slavica Vulanović, Gorica Nikšić, Tomislav Elkaz, Djuro Grubišić i Dejan Krunić, nakon čega je nagrada za I mjesto, godišnja karta za „Bike Tivat“ i vaučer u vrijednosti od 30 € u prodavnici „Cakan sport“, dodjeljena učeniku Lesjak Martinu iz OŠ „Drago Milović“. Nagrada za II mjesto, godišnja karta za „Bike Tivat“ i vaučer u vrijednosti od 20 € u prodavnici „Cakan sport“, dodjeljena je učeniku Pavišić Aleksi iz OŠ „Drago Milović“ i nagrada za III mjesto, godišnja karta za „Bike Tivat“, dodjeljena je učeniku Peričić Slobodanu, takođe iz OŠ „Drago Milović“.


Učenici I razreda su kredama u boji crtali na Trgu Magnolija, a svakom odjeljenju I razreda ja dodjeljena jedna raskrsnica iz našeg grada da obiježe saobraćajnu signalizaciju, u cilju edukacije o saobraćaju.
Podrške je stigla i iz JPU „Bambi“, djeca sa svojim vaspitačima su bodrila učesnike u vožnji bicikla.
Opština Tivat zahvaljuje na saradnji: OŠ „Drago Milović“ i OŠ „Branko Brinić“, preduzećima „Vodovod i kanalizacija „ d.o.o. i „Komunalno“ d.o.o. , Centru za kulturu Tivat, Omladinskom klubu Tivat, Dječjem savezu Tivta, preduzeću „Sloen“ d.o.o. i Auto školi „Fleš“.
Događaj su organizovali Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj i Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja.

dan bez automobila2

post slika