Tivat proslavio ulazak FK Arsenal u prvu ligu

04 jun 2022

Na tivatskoj rivi Pine sinoć je organizovana proslava i svečani doček fudbalera FK Arsenal koji su ostvarili veliki uspjeh i po prvi put u istoriji se plasirali u elitni rang crnogorskog fudbala.

Tivćani prošle sezone nisu imali sreće, izgubili su baraž za Telekom 1. CFL u penal-ruletu od Petrovca, ali ove sezone nije bilo greške, pokazali su da imaju dobar projekat i ozbiljne namjere.

Prvi meč protiv Podgorice dobili su kod kuće sa 4:0, dok je sinoćnji revanš na “DG areni” bio samo formalnost i završio se 1:1.

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović podsjetio je da je ovo jedan od najstarijih klubova u Crnoj Gori te da je ovo veliki uspjeh za klub, ali i grad.

“Sada je naš zadatak, lokalne uprave, da poradi na sportskoj infrastrukturi i unaprijedi kapacitete stadiona u Gradskom parku da bi se na njemu mogle igrati prvoligaške utakmice.”

Dejan Kandić predsjednik FK Arsenal istakao je da su obećanje da će igrati prvu ligu ispunili i da je sada na redu takmičenje u Evropi.

“Koristim priliku da obećam da će do 2025. godine FK Arsenal igrati u nekom Evropskom takmičenju” poručio je Kandić

U Telekom 1. CFL u narednoj sezoni  igraće Sutjeska, Budućnost, Dečić, Iskra, Mornar, Jezero, Petrovac, Rudar, Jedinstvo i Arsenal.  Nova sezona počinje 23. jula.

Video priloge sa dočeka fudbalera Arsenala pogledajte ovdje.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVU1hYF1SODfFYmcs5F4offRmywB7LxtQ

post slika

Galerija