Tivat u globalnoj akciji „Sat za Planetu”

24 mar 2023

Tivat će se priključuti globalnoj akciji „Sat za Planetu”, koju u Crnoj Gori promoviše i podržava NVO „Green Home” iz Podgorice. „Sat za Planetu" je globalna kampanja za borbu protiv klimatskih promjena koju je pokrenuo  Svjetski fond za prirodu 2007. godine u Sidneju , a kojoj se pridružio veliki broj pojedinaca, organizacija i  gradova sa ciljem da pošalju snažnu poruku da svako ima odgovornost prema životnoj sredini, kao i da je moguće promijeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas.

Globalna akcija „Sat za Planetu” je planirana za subotu 25.03.2023. godine u periodu od  20:30 do 21:30 časova, kada će se u zgradi Opštine Tivat isključiti rasvjeta. U saradnji sa preduzećem “Komunalno”doo planirano je da se isključi dio javne rasvjete na teritoriji naše opštine, u ulicama: II dalmatinske i Luke Tomanovića.

Sekretarijat za uređenje prostora poziva građane da se pridruže akciji, isključujući rasvjetu u svojim domovima na sat vremena u navedenom periodu, i da na taj način zajedno skrenemo pažnju na posljedice prekomjerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa, te da potvrdimo da je priroda vrijedna borbe za njeno očuvanje.

post slika