TIVAT U RITMU EVROPE

28 sep 2016

Opština Tivat se zvanično priključila dječjoj manifestaciji “Crna Gora u ritmu Evrope”, nakon što je juče (utorak, 27. septembar) svečano potpisan ugovor o saradnji. Ugovor su potpisali predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević i direktor manifestacije David Makević. Činu potpisivanja su prisustvovali direktori tivatskih škola, ali i direktori institucija kulture u opštini.
Učestvovanjem u manifestaciji “Crna Gora u ritmu Evrope”, djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta imaće priliku da plešu i pjevaju predstavljajući Tivat ali i zemlju Evrope koja im je dodjeljena od strane organizatora – ovog puta je to Portugal. Najbolji će imati priliku da se pojavi u finalu manifestacije koje će biti održano u aprilu 2017. u Podgorici.
“Drago mi je da smo dio ove manifestacije. Opština Tivat je uvijek podržavala mlade i djecu, naše škole. U tom kontekstu, ovo je još jedan korak naprijed. Nadam se da ćemo postići uspjeh, i da ćemo sljedeće godine predstaviti naš grad na još većem nivou”, istakla je predsjednica opštine Snežana Matijević.
Na ovogodišnjem takmičenju će se predstaviti 20 crnogorskih opština. Opština-pobjednik ovog takmičenja odlazi u evropsku zemlju koju je igrom ili pjesmom predstavljao, ali i prihoduje 50% od ukupnog prihoda od glasanja za vrijeme samog finala.

post slika