TIVATSKA DELEGACIJA U NOVOM SADU

03 feb 2015

U periodu od subote 31 januara do 2 februara, povodom obilježavanja Dana Grada Novog Sada, u Novom Sadu je boravila delegacija opštine Tivat, grada prijatelja, na čelu sa Predsjednikom opštine Ivanom Novoselom. U delegaciji su pored predsjednika bile i glavna administratorka Jovanka Laličić i sekretarka Skupštine Ana Matijević. Delegacija je zajedno sa delegacijama iz drugih gradova i opština iz regiona prisutvovala svečanom prijemu u Gradskoj kući koju su upriličili Gradonačelnik Grada Novog sada Miloš Vučevic i predsjednik Skupštine Grada Novog Sada Siniša Sević. Nakon toga delegacija je prisustvovala Svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu i dodjeli najvišeg priznanja Grada – februarske nagrade, koju je ove godine dobio direktor Festivala „Exit“ Dušan Kovačević.

Najviše gradsko priznanje dodjeljeno je Dušanu Kovačeviću za afirmaciju imena i renomea Grada Novog Sada na svjetskom nivou putem muzičkog festivala EXIT, kao i za društveni aktivizam kojim je doprinjeo promociji pozitivnih uzora, širenju, jačanju i oplemenjivanju kulturološke svijesti i društvene odgovornosti građana, posebno mladih. 
Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije direktor festivala EXIT podnio je Prirodno-matematički fukalutet Univerziteta u Novom Sadu, a inicijativu su podržale mnogobrojne institucije i ustanove kao što su turističke organizacije Srbije, Vojvodine i Novog Sada, turističke organizacije Crne Gore i Budve, Opština Budva, Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i druge.
Manifestaciji obilježavanja 267 rođendana Grada Novog Sada iz Crne Gore pored delegacije opštine Tivat, prisustvovala je i delegacija opštine Budva koja je grad pobratim sa Gradom Novim Sadom. Gostoprimstvo i ukazano poštovanje delegaciji Tivta, još jednom je pokazalo da se između ova dva grada uspostavile čvrste veze, srdačan i neposredan odnos između njihovih predstavnika kao bliskih prijatelja.