Treći tekbol turnir održan u Tivtu

21 aug 2023

Treći turnir Crnogorske tekbol lige u organizaciji Tekbol saveza Crne Gore i u saradnji sa Opštinom i Turističkom organizacijom Tivat, održan je u Tivtu proteklog vikenda, 19. i 20. avgusta. Osim redovne discipline muškog dubla, održano je takmičenje i u muškom singlu i mješovitom dublu kao i Intersport dubl za dječake. Turnir je dio projekta „Tekbol u Tivtu“, u okviru kog je na teritoriji tivatske opštine postavljeno šest TEQ stolova, od čega jedan premium sto.

Završnicu takmičenja i finalne utakmice na Pinama sinoć je zvanično otvorio potpredsjednik opštine Tivat dr Andrija Petković.

„Opština Tivat ide u korak sa vremenom, jer je tekbol, po nama, definitivno sport budućnosti. Potvrdile su to i Evropske igre u Krakovu, kojima smo prisustvovali, gdje je tekbol bio jedan od najposjećenijih sportova. Upravo zato smo se odlučili da šest stolova, od kojih je jedan premium, postavimo na prostoru tivatske opštine i pružimo, prije svega mlađim generacijama, šansu da se oprobaju u ovom novom sportu koji će, moguće je, 2028. godine postati i olimpijski sport. Siguran sam da će tivatska mladost tu priliku iskoristiti, posebno što se pokazalo tokom ove godine da zaista bilježimo sjajne rezultate u svim sportovima na prostoru Crne Gore, a imali ste prilike da je tivatski jedriličar vicešampion svijeta. Talenat svakako postoji, volja postoji, podrška Opštine Tivat postoji i mislim da je to garant uspjeha u tekbolu“, istakao je Petković.

Otvaranju takmičenja prisustvovao je i predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević, načelnik odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta Miloš Lalević i predsjednik Tekbol saveza Milorad Šutulović. On je uručio zahvalnicu Opštini Tivat koju je primio potpredsjednik Petković. Medalje i nagrade pobjednicima uručio je predsjednik opštine Željko Komnenović, a njemu je uručen dres Tekbol saveza.

Pored takmičarskog dijela i posjetioci su mogli da se oprobaju u tekbolu, a uključena su bila i djeca, kroz različite aktivnosti. Takođe, članice OK „Gimnazijalac“ demonstrirale su TEQ Voly, dok su zabavni program upotpunile članice plesnog kluba „Sonrisa“.

post slika

Galerija