U ponedjeljak radovi na orezivanju stabala u Velikom gradskom parku

15 dec 2023

Sekretarijat za uređenje prostora obavještava javnost da je od ponedjeljka /18.12.2023./ do srijede /20.12.2023./ planirano izvođenje radova na orezivanju visokih stabala u Velikom gradskom parku.

Radovi su planirani duž glavne šetne staze- Šetališta kapetana Marka Krstovića, i to od ulaza u park iz Istarske ulice do ulaza u park u blizini školskog centra.

Za vršenje ovih radova Opština Tivat angažovala je specijalno vozilo sa hidrauličnom korpom dohvata do 22m,  a poslove orezivanja vršiće Komunalno d.o.o. kao upravljač ovim zaštićenim prirodnim dobrom, a sve u skladu sa Planom upravljanja.

U sklopu radova planirano je uklanjanje suvih, oštećenih i oboljelih grana, kao i prekraćivanje preraslih grana, a sve u cilju poboljšanja vitalnih i estetskih karakteristika stabala i unaprjeđenja stanja ovog zaštićenog prirodnog dobra u cjelini.

Zbog bezbjednog i neometanog izvođenja radova, Veliki gradski park će tokom ovih aktivnosti biti privremeno zatvoren.

Ukoliko vremenski uslovi tokom planiranih datuma izvođenja radova budu nepovoljni, aktivnost će biti odložena, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

post slika