POSJETA IZVORIŠTU PLAVDA

21 mar 2019

U susret Svjetskom danu voda, Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj i “Vodovod i kanalizacija” – Tivat doo, u saradnji sa OŠ “Drago Milović”, danas su organizovali posjetu izvorištu “Plavda “ i rezervoaru Pod Kuk, za učenike III i IV razreda ove škole.

Učenici su imali priliku da vide izvore na Plavdi, da se upoznaju sa odličnim kvalitetom vode, kako vode na Plavdi, tako i vode iz Regionalnog vodovoda, kao i postupkom hlorisanja vode. Takođe su imali priliku da se upoznaju sa postupkom ispitivanja sadržaja hlora, te mutnoće u vodi.

Učenici su posjetili i rezervoar “Pod Kuk” i upoznali se sa distribucijom vode u našoj opštini. “Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. je podjelio učesnicima događaja poklone, te se im se ovom prilikom zahvaljujemo na saradnji, kao i OŠ “Drago Milović”.

Svjetski dan voda, 22. mart, ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1992. godine, a od 1993. u svetu počinje obilježavanje ovog ekološkog datuma, kako bi se podigla svijest o značaju i očuvanju voda i podsjetilo na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta.

Tokom ove posjete, tivatski mališani su pokazali da su obuli različite čarapice, obilježivši na taj način i Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom, i dajući podršku drugarima sa Daunom.

Podrska drugarima sa Daunovim sindromom

U SUSRET DANU VODA2

post slika