U susret „Maškaranoj noći“: prijem u kabinetu za predstavnika Internacionalnog Borda FECC

25 jul 2022

U susret karnevalskoj manifestaciji “Maškarana noć” koja se večeras održava u Tivtu, predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, zajedno sa potpredsjednikom Goranom Božovićem danas je kabinetu primio gosta iz Federacije evropskih karnevalskih gradova (eng. Federation of European Carnival Cities - FECC), člana Internacionalnog Borda iz Srbije Aleksandra Vasovića.

Predstavljajući program Maškarane noći, potpredsjednik opštine Božović, koji je i predstavnik Tivta – člana FECC, kazao je da iako je večerašnja manifestacija lokalnog karaktera, događaj je pripremljen na visokom nivou, a učestvovaće karnevalske grupe iz Tivta, Herceg Novog, Budve i Tuzi. „U programu će učestvovati i djeca iz tivatskog Dnevnog centra, a svoj doprinos kao nezaobilazni dio svake manifestacije daće Glazbeno prosvjetno društvo Tivat i mažoretke MK Modest. Zahvaljujem našem specijalnom gostu, gospodinu Vasoviću koji je došao ispred FECC-a Srbije da uveliča događaj. Međunarodna federacija je podržala ovu manifestaciju iako je lokalnog karaktera, a očekujem da ćemo već naredne godine moći da se posvetimo i organizaciji narednog Međunarodnog karnevala.“

Predstavnik FECC-a g. Vasović izrazio je zadovoljstvo povodom posjete Tivtu i Maškarane noći „Tu smo da podržimo ovaj događaj i Tivat kao člana Federacije, velike porodice koja sada broji oko 250 karnevalskih gradova širom Evrope.“ On je pohvalio organizaciju dosadašnjih karnevala u Tivtu i izrazio očekivanje da će i ova manifestacija biti veoma uspješna.

Tivat je član Federacije evropskih karnevalskih gradova od 2018. godine, kada je organizovan i prvi međunarodni karneval u Tivtu.

Maškarana noć u organizaciji NVU „Maškarada“ počinje večeras u 21 sat maškaranom povorkom kroz grad, nakon čega slijedi svečani program na gradskoj rivi Pine. Pokrovitelji manifestacije su Opština Tivat i Turistička organizacija Tivta.

post slika