U TIVTU ODRŽANA “NOĆ KNJIGE”

24 apr 2019

U Tivtu je juče, 23. aprila, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, a u saradnji sa Centrom za kulturu i SMŠ “Mladost”, nizom aktivnosti održana manifestacija “Noć knjige”, čime je obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Prva u nizu aktivnosti, “Čas posvećen knjizi” koji je Sekretarijat organizovao u saradnji sa SMŠ “Mladost” bila je prilika da gimnazijalci razgovaraju sa gostima – direktorom Centra za kulturu- profesorom književnosti Nevenom Staničićem, direktorom Radio Tivta- novinarom i pjesnikom Draganom Popadićem i sekretarkom Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravkom Nikčević, o značaju knjige, uz čitanje odlomaka iz odabranih knjiga.

U popodnevnim satima ispred Opštine Tivat bio je upriličen “Sat za knjigu”, gdje su zaposlene iz Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti uz podršku učenica SMŠ “Mladost”, Jelene Šćepanović i Sare Šćepanović, dijelile knjige zainteresovanim građanima i prolaznicima.

Uslijedila je posjeta Klubu penzionera Tivat, gdje su predstavnici Sekretarijata penzionerima koji su bili prisutni podijelili zanimljivu literaturu.

Knjige su obezbijedili Opština Tivat i Centar za kulturu Tivat.

U maloj sali Centra za kulturu-DTV Partizan, u organizaciji Centra za kulturu, organizovano je književno veče Mirjane Bobić Mojsilović.

Ovaj dan je obilježen i u OŠ “Branko Brinić“u kojoj je organizovan “San aprilske noći” – kada su uz performans, gostovanje pjesnika, muziku, ples i poeziju učenici ove škole obilježili Svjetski dan knjige i ovu manifestaciju.

Cilj navedenih aktivnosti bio je da se da na značaju knijzi i čitanju, te da se javnost podsjeti na važnost pisane riječi.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježen je pod pokroviteljstvom UNESCO-a, dok je jedan od pokrovitelja Opština Tivat.

sat za knjigu

posjeta Klubu penzionera

post slika