U TIVTU ODRŽANE CITY GAMES – POZNATA PRVA DVA CRNOGORSKA FINALISTA

07 jul 2017

City Games 2017, popularne ljetnje igre, održane su sinoć (četvrtak, 06. jul) na Pinima u Tivtu. Pred brojnom publikom takmičilo se šest timova s ciljem da se plasiraju u veliko crnogorsko finale, koje će se održati u Herceg Novom 27. jula.
Na takmičenju je učestvovalo pet ekipa iz Tivta: Galioti, Šotokuci, Sportikus, Porto Montenegro i Savjet za sport. Kao šesta ekipa na susretu su gostovali Casa Igalo iz Herceg Novog, još uvijek važeći nacionalni, ali i međunarodni City Games prvaci.
Ekipe su odigrale šest igara: leteći vaterpolo, pršut, spašavanje turistkinje, alku, trku magaraca i povlačenje konopa. Izvanrednu uigranost pokazali su Galioti, pobjednici večeri s osvojenih 53 bodova. Šotokuci, tim koji svake godine uzima drugo ime jer žele istaknuti ljepotu jezika kroz stare riječi, odigrali su dovoljno dobro za treće mjesto i 36 bodova, s kojima idu u svoje prvo nacionalno finale.
Igre u Tivtu organizovane su u saradnji kompanije Adria Events i Opštine Tivat - Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja. Pobjednik finala u Herceg Novom predstavljaće Crnu Goru na međunarodnom polufinalu u Beogradu krajem avgusta.
Opština Tivat iskazuje zahvalnost sponzorima: Turstičkoj organizaciji Tivat, Brand New Tivat ali i Komunalnom preduzeću Tivat, MUP OB Tivat, Omladinskom klubu Tivat, opštinskoj Službi zaštite i spašavanja, Domu zdravlja Tivat, Rajku Čavoru i “Vodenoj kočiji” i kompaniji Securitas.

City Games6

post slika