U TIVTU SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPŠTINE

22 nov 2016

U Tivtu je danas nizom svečanih događaja obilježen 21. novembar - dan opštine. Svečanoj sjednici koja je održana u Skupštinskoj sali opštine Tivat, prisustvovao je predsjednik države Filip Vujanović. Zvanicama se na samom početku obratio predsjednik skupštine opštine Ivan Novosel, koristeći priliku da pozdravi uvažene goste. „Danas je 21. novembar – Dan oslobođenja Tivta koji proslavljamo u godini obilježavanja desetogodišnjice obnove nezavisnosti čije je blagodeti Tivat najviše osjetio i upravo u ovoj deceniji postao, najpoželjnija turistička i nautička destinacija na mapi Evrope i šire, probirljive klijentele ali i poželjan prostor za ulaganja najprestižnijih investitora“ istakao je Novosel.
Predsjednica opštine prof.dr Snežana Matijević svim građanima Tivta čestitala je 21. novembar, a onima koji slave Aranđelovdan i Gospu od zdravlja uputila je posebne čestitke. „Ne mogu a da ne primjetim koliko je samo simbolike zajedništva u današnjem datumu – zajedništva, ujedinjenih različitosti i harmonije po kojoj nas prepozanju u Crnoj Gori i u regionu. Imamo šta slaviti. Slavimo lijepu sadašnjost, stremimo ka još boljoj i prosperitetnoj budućnosti, a ne zaboravljamo prošlost koja nas nemjerljivo obavezuje“, istakla je Matijević. 

U svom obraćanju prisutnima, predsjednica opštine je podsjetila na niz projekata koji su obilježili godinu na izmaku, poput otvaranja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, dodjele stanova solidarnosti, ulaganje u putnu, vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, početak radova na putu MR1 ka Luštici, uvođenje Sistema 48, pružanje podrške NVO sektoru, sportistima, đacima, kulturnim poslenicima. Predsjednica opštine iskoristila je priliku da najavi neke od nadolazećih projekata kao što su II fazu MR1 puta, izgradnju šetališta Belani, radove na kanalizaciji u Donjoj Lastvi, izgradnju rezervoara u Gradiošnici, ističući da će opštinska vlast „u novo ljeto ući ambiciozno prateći viziju Tivta kao malog a modernog mediteranskog gradića koji pronalazi svoje mjesto na mapi prestižnih turističkih destinacija“.
„Ove godine po prvi put pred nama je i veoma značajan događaj – organizacija Nove godine, kojim ćemo na pravi način ući u 2017. Ovaj je događaj dobra prilika da podstaknemo turističku i ugostiteljsku djelatnost u zimskoj sezoni, da odemo korak dalje u promociji Tivta, pa da na temeljima ovogodišnjeg iskustva doček Nove godine i prateće programe uspostavimo kao novi standard i okosnicu zimske turističke ponude“, dodala je predsjednica Matijević.
Ovogodišnja proslava Dana opštine otpočela je tradicionalno, svečanim polaganjem vijenaca na spomenik Palim borcima kod objekta „Stare škole“. Vijence su u 9 sati položili predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević, predstavnici Saveza udruženja boraca i antifašista Crne Gore, a prisutne je pozdravio Dragiša Ćosović, predsjednik udruženja NOR-a i antifašista Tivat. Nakon toga uslijedio je svečani defile gradom u kojem su učestvovale tivatske mažoretke iz plesnih klubova „Modest“ i „Bellissima“, Glazbeno-prosvjetno društvo Tivat i odred Bokeljske mornarice.
Predsjednica opštine Tivat simbolično je predala državnu zastavu odredu Bokeljske mornarice, nakon čega je uslijedilo nastavak defilea. Učesnici defilea zasutavili su se na obali Pine, gdje je predsjednica opštine pozdravila odred Bokeljske mornarice a zatim, zajedno sa zvanicama – predstavnicima gradova pobratima, ušla u tradicionalno kolo Bokeljske mornarice.

Smotra  Sa gradovima pobratimimaSvecani defile II

post slika