UČENICI IZ ĐIADINGA U POSJETI PREDSJEDNICI OPŠTINE

06 okt 2016

Predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević ugostila je danas (četvrtak, 06. oktobar) učenike iz Šangaja (distrikta Điading), njihovog školskog direktora i predstavnicu tamošnjeg Zavoda za školstvo. Svi onu nalaze se u višednevnoj posjeti Tivtu, a Opštinu Tivat obišli su u pratnji svojih vršnjaka i direktorice SMŠ „Mladost“ Jovanke Vujačić. Boravak srednjoškolaca iz Kine rezultat je saradnje Opštine Tivat i već pomenutog distrikta, koja je ovog puta ostvarena i na nivou obrazovnih institucija. Đaci su smješteni u domovima svojih vršnjaka iz Tivta, a u Tivtu će boraviti sve do 11. oktobra za kada je planiran povratak.


Poželjevši im dobrodošlicu u Tivat, predsjednica opštine je izrazila svoju nadu da će im boravak u Tivtu i Crnoj Gori ostati u pamćenju. Delegacija iz Kine zahvalila je predsjednici na gostoprinstvu i uručila joj prigodan program. Takođe kineski srednjoškolci pripremili su niz pitanja za Predsjednicu i njen tim, kako bi po povratku što usopješnije okončali projekat čija je tema posjeta Tivtu i Ctnoj Gori. Učenike su zanimali detalji vezani uz kulturno nasljeđe i očuvanje istog, način funkcionisanja saobraćaja, socijalna politika, pa i detalji o gastronomskim uticajima nekadašnjih velikih sila na ovo područje.
Za goste iz Kine, Opština Tivat je u saradnji sa SMŠ „Mladost“ pripremila niz aktovnosti, počevši od onih u samoj učionici do izleta i posjeta kulturnim i prirodnim znamenitostima Crne Gore. Već krajem oktobra, šest učenika iz Tivta u pratnji profesora uzvratiće ovu posjetu i imati prilike da se bliže upoznaju sa bogatom kineskom kulturom.

IMAG0546

post slika