ULIČNI KVIZ ZAŠTITIMO PTICE

11 feb 2015

U okviru kampanje podizanja svijesti građanstva o važnosti očuvanju ptičjih vrsta i njihovih staništa u Tivtu i u Podgorici, u subotu 7. februara, održan je edukativni kviz „Zaštitimo ptice“. Najviše interesovanja za učešće u kvizu su pokazali najmlađi stanovnici koji su rado odgovarali na pitanja o pticama, koja su im postavljali volonteri Centra za zaštitu i proučavanje ptica.
Kviz je u isto vrijeme održan u Mostaru i u Čapljini, gdje su pitanja prolaznicima postavljali volonteri i članovi nevladine organizacije „Novi val“ i djeca koja su idejni tvorci kviza, kao i predstave „Zaštitimo ptice“ koja je premijerno izvedena 4. februara u Mostarskom teatru mladih.

Tom prilikom je podijeljeno više od 800 magneta, šolji, USB stikova, kapa, majica, magneta, letaka, cegera sa stihovima koje je napisala djevojčica koja je učestvovala u kampanji.
Ulični kviz je organizovan u okviru IPA prekograničnog projekta „ORNIBA-Zaštita ptičjih vrsta na Balkanu: Zajednička intervencija Bosne i Hergecovine i Crne Gore“ kojeg implementiraju Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Opština Tivat i nevladine organizacije „Oxfam“, „Naše Ptice“ i „Novi val“ iz Bosne i Hercegovine. Projekat finansira Evropska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora.

Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine

post slika