Uručene nagrade pobjednicima likovnog konkursa “Zajedrimo zajedno”

18 jun 2021

Svečano uručenje nagrada najboljima na nedavno održanom likovnom konkursu „Zajedrimo zajedno“, održano je juče u prostorijama Opštine Tivat. Likovni konkurs organizovan je u čast 70. rođendana Jedriličarskog kluba „Delfin“ iz Tivta, a realizovali su ga Sekretarijat za društvene djelatnosti i JK „Delfin“ u saradnji sa tivtaskim osnovnim školama.

Cilj raspisivanja konkursa je popularizacija jedrenja kod mlađih generacija i podizanje svijesti o značaju i benefitima bavljenja sportom. Svim učesnicima zahvaljujem na učešću, a nagrađenima čestitam.“ – rekla je sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja.

Prisutnima se obratila i Antonela Stjepčević u ime JK „Delfin“: „Delfin“ je sportski klub ali je i receptivno mjesto za mlade ljude našeg grada, gdje se zajedno učimo odgovornosti, očuvanju životne sredine... „Delfin“ je u prethodnih sedam decenija dokazao na koji način se radi na dobrobit zajednice.“

Nagrade su dodjeljivane u tri uzrasne katergorije, a iz svake kategorije birana su tri najbolja rada. Čast da najboljima dodjele nagrade imali su: sekretarka Borka Mršulja, Iva Gopčević Čelanović koordinatorka obrazovnih, kreativnih i ekoloških programa JK „Delfin“ i Hana Mirkov, akademska slikarka i predstavnica žirija.

Nagrade u  prvoj kategoriji ( I, II i III razred) zaslužili su Timur Tulumen, Sara Jovićević i Anđela Janković. Od učenika uzrasta od četvrtog do šestog razreda za najbolji, žiri je proglasio rad Ksenije Bećir, a za njenim su najbolje rangirani radovi Tijane Daković i Anastasije Nišavić. Među najstarijim učesnicima konkursa, učenicima od sedmog do devetog razreda, najuspješnija je bila Teodora Barbić, a slijede Ana Lukšić i Bojana Popović.

Prvonagrađeni učenici dobili su besplatan upis i pohađanje ljetne škole jedrenja. Za drugo mjesto u svakoj od kategorija dodijeljene su monografije „Sport u Tivtu – mladost jedne istorije“ autora Slavka Krstovića, dok je trećenagrađenima uručen poklon bon za trgovinu u knjižari.

Plaketama zahvale za ušešće pohvaljeno je još osam učesnika konkursa: Andrej Nikolić, Jelena Janković, Marta Vlahović, Elis Bakirkure, Ženja Guceljuk, Lana Popović, Maja Maksimenko i Vasilije Vasić. Na konkursu su učestvovali učenici OŠ “Drago Milović, OŠ “Branko Brinić” i Knightsbridge School International Montenegro uz podršku njihovih učitelja i nastavnika.

post slika

Galerija