Počeli radovi na izgradnji saobraćajnice MR2

22 jun 2021

Radovi na izgradnji saobraćajnice MR2, duge 605 metara, koja predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR 1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima, startovali su juče /ponedjeljak, 21. jun 2021/. Izgradnjom MR2  obuhvaćena je i izgradnja jednog kružnog toka.

Radove izvodi “Civil engineer” doo iz Podgorice, a vrijednost radova iznosi 1.149.524,93€. Ugovorom je predviđeno da radovi traju 300 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Budući da je ovo infrastrukturni projekat od značaja za Opštinu Tivat i Crnu Goru, radovi na izgradnji MR2 će se izvoditi i tokom ljetnjih mjeseci” – rekao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i podsjetio: “Ugovor za izgradnju ove saobraćajnice potpisan je još početkom oktobra prošle godine, međutim sredstva koja je država uplatila na račun Opštine kako bi se put gradio, su potrošena nenamjenski od strane prethodne administracije. Mi smo se zadužili kod komercijalne banke kako bismo ispunili ovu obavezu prema državi i investitoru. Očekujem završetak radova u predviđenom roku.

Planirano je da nastavak ove saobraćajnice prođe jednim dijelom kroz prostor u kojem se razvija projekat Luštica Bay i poveže Tivat sa administrativnom granicom prema opštini Herceg Novi. Izgradnjom MR1 i MR2 u potpunosti je rasterećen regionalni put Tivat - Radovići (obala Đuraševića i Bogišića) i  omogućen brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay.

post slika

Galerija