USPIJEŠNO ZAVRŠENA KAMPANJA “ZAJEDNO PROTIV DROGE”

01 jul 2015

Opštinska Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i pitanja mladih je u saradnji sa International Police Asssociattion (IPA) Sekcijom Crne Gore- Regija jug, Porto Montenegrom , Dječijim savezom i Omladinskim klubom, obilježila Svjetski dan borbe protiv droge.

„Zajedno protiv droge" je kampanja koja je pokrenuta u Nikšiću i Podgorici, a od ove godine i Tivat šalje poruku javnosti da postoji želja da se zajednički pruži otpor ovom poroku današnjice. U okviru aktivnosti mališani do 12 godina izrađivali su brodiće sa porukama koje se odnose na zdrave stilove života, koje su potom na gradskoj plaži pustili u more.
Učestvovalo je oko pedesetak mališana, predškolska grupa iz vrtića "Bambi", djeca iz predškolske grupe Roma i Egipćana koji pohađaju predškolicu u Osnovnoj školi "Drago Milović", priključili su se i djeca iz kulturno- edukativnog centra "Ad Rem", kao i veliki broj građana i turista prolaznika.
Bilo je puno radova i žiri je imao veliki problem da se odluči. Prvu nagradu dobila je sedmogodišnja Tea Čelanović, drugu nagradu je dobio devetogodišnji Mario Bakalbašić, a treća nagrada je pripala četvorogodišnjoj Hani Lakićević.
Na istu zadatu temu, u popodnevnim časovima stvarali su na slikarskim platnima, mladi stariji od 15 godina. Za najkreativniji rad proglašen je rad Domenike Krasan iz Tivta, drugu nagrada osvojila je Ema Kaličanac, i treću mjesto osvojila je najmladja učesnica koja se pridružila starijim drugarima Katarina Vlahović.
Nagradni fond u iznosu obezbjedio je Porto Montenegro, a sva djela mladih kreativaca biće poklonjeni Centru za rehabilitaciju žena zavisnica u Podgorici, kada se Centar otvori.

 

323 (2)
321
post slika