Uspješna akcija čišćenja u uvali Pržna

11 maj 2021

Proteklog vikenda uspješno je sprovedena akcija čišćenja stjenovitih obala uvale Pržna, puta koji vodi od Đuraševića ka Grabovcu, kao i akcija čišćenja planinske staze na potezu uvala Pržna - Grabovac. Akcija koju su organizovale Opština Tivat i NVO „Naša Akcija“, održana je u susret ekološkom datumu - Danu ptica i drveća, koji se obilježava 10. maja. U sprovođenju akcije saradnju su pružili: „Komunalno“ d.o.o. Tivat, Služba zaštite, dobrovoljna vatrogasna društva iz Tivta, Omladinski tim Tivat, Asocijacija za istraživanje morskih sisara iz Radovića i Društvo za obrazovanje i razvoj INESCA.  Više od 80 učesnika čistilo je i prikupljalo otpad u odvojenim grupama, poštujući vežeće epidemiološke mjere.

Akcija čišćenja imala je i humanitarni karakter. Volonteri su za potrebe Facebook inicijative "Naše malo je nekome presudno", prikupili donacije za licitaciju. Sredstva prikupljena na licitaciji biće usmjerena na liječenje djece posredstvom organizacije „Budi human“.

Tokom akcije je sakupljeno oko 5 m³ otpada, a staze su čišćene od vegatacije koja je prerastala na prostor staza kako bi bile što bezbjednije i pristupačnije za korišćenje.

post slika