Usvojen budžet Opštine Tivat za 2023. godinu

22 dec 2022

Odbornici lokalnog parlamenta Opštine Tivat, usvojili su danas, nakon višesatne rasprave budžet za narednu godinu koji je projektovan na rekordnih 24.055.700,00 eura. Glasovima većine usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama budžeta za 2022. godinu, kojom je u odnosu na planiranih 18.635.700 eura, budžet uvećan na 20.135.700 eura.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović izrazio je zadovoljstvo što je Tivat poslije godinu dana brojnih privremenih okolnosti i prinudne uprave, dobio budžet za 2023. godinu kao i revidovani budžet za 2022.

„Budžet opštine za 2023. godinu projektovan je na rekordnih 24 miliona eura i posebno je važno što on ima jaku razvojnu komponentu, s obzirom da je preko 10 miliona predviđeno za kapitalne projekte. Predstoji nam dosta posla na razvoju lokalne infrastrukture“, kazao je Komnenović.

U budžetu su predviđena sredstva za opštinske javne ustanove koja će od naredne godine dobiti odvojene žiro račune i sama snositi odgovornost za finansijsko poslovanje.

„Ovim budžetom su za 100 odsto povećana sredstva za finansiranje sporta. Na sljedećoj sjednici koja je zakazana za 28. decembar biće usvojena izmijenjena i dopunjena odluka o sportu, čime će steći uslovi da tivatski sport dobije razvojnu komponentu“

On je istakao i da će FK Arsenal i KK Teodo, obzirom da su u opštinskom vlasništvu biti tretirani na poseban način, ali je budžet značajno uvećan i za sve ostale sportske organizacije sa teritorije opštine, pojašnjava Komnenović.

„Značajno je uvećan i budžet za finansiranje nevladinih organizacija kao i programe kulture. Preko 800.000 eura opredijeljeno je tivatskom Centru za kulturu za realizaciju planiranih programa.“

Prvi čovjek opštine izrazio je nadu da su sada svjesni i vlast i opozicija da je pred lokalnu upravu puno obaveza, vrijedan rad i velika borba da se podigne nivo lokalne infrastrukture u narednom periodu.

Video zapis na linku: https://youtu.be/9FVzcvubuEo

post slika

Galerija