VELIKA POSJEĆENOST PREDAVANJU “BUDI SVJESTAN RIZIKA DROGE”

19 maj 2015

U organizaciji opštinske Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti i pitanja mladih, Odjeljenja bezbjednosti Tivat, a uz podršku Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja Crne Gore, u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat oko  300 učenika osmih i devetih razreda OŠ Drago Milović pratilo je  predavanje na temu „Prepoznavanje droga i njihova zloupotreba – budi svjestan rizika droge".
Kancelarija za prevenciju naše opštine od svog osnivanja kontinuirano radi na osvještavanju mladih, kada je prevencija narkomanije u pitanju, a ova aktivnost, organizovana u dogovoru sa  Odjeljenjem bezbjednosti Tivat.
Zbog velikog broja učenika, održana su dva predavanja, za odjeljenja osmog razreda od 10.čas., a odjeljenja devetog razreda od 11 i 30. Osim predavanja, djeca su imala priliku i da se upoznaju sa opojnim drogama, odnosno u staklenom boksu pogledaju uzorke različitih vrsta droga. Glavni predavač, Dragoljub Peković, Viši policijski nspektor Grupe za suzbijanje droge za Herceg Novi, Kotor i Tivat ispred Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenje CG, kao i Komandir policijske stanice Tivat Predrag Žižić , na kraju predavanja odgovarali su na pitanja učenika.
 Sa ovim predavanjima nastaviće se i iduće školske godine.

post slika