Zabrana gradnje od 1. jula do 15. septembra

26 jun 2023

Na teritoriji opštine Tivat zabrana izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone stupa na snagu 1. jula i trajaće do 15. septembra. U ovom periodu zabranjeni su radovi građenja i rekonstrukcije objekata ali i radovi na raskopavanju javnih površina, a sve shodno važećoj Odluci o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone  iz 2017. godine.

Službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor vršiće kontrolu poštovanja ove odluke. „Apelujemo na investitore da poštuju zabranu gradnje i podsjećamo da se novčane kazne zbog kršenja iste kreću u rasponu od 500 do 10.000€“, naglašava sekretarka Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Jelena Šćekić.

Investitor je dužan da gradilište zatvori na način kojim će se obezbjediti nesmetani saobraćaj, bezbjednost lica, susjednih objekata i okoline i postavi neprozirne zaštitne ograde oko gradilišta.

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović najavio je da će važeća odluka pretrpjeti izmjene, te da će zabrana izvođenja građevinskih radova u Tivtu počinjati ranije u odnosu na sadašnji period zabrane.

Izuzetno i na obrazloženi zahtjev investitora, Predsjednik opštine je donio odluke kojima se odobravaju građevinski radovi u razdoblju zabrane i to kada su u pitanju dva velika investiciona projekta: Porto Montenegro i Luštica Bay.

post slika