Završen veliki međunarodni šahovski turnir „Branko Vukmanović“

26 apr 2011

Poznati beogradski velemajstor ireprezentativac Srbije Branko Damljanović pobijedio je na prvom međunarodnom otvorenom turniru "Tivat 2011", koji se igrao u spomen na nedavno preminulog šahovskog funkcionera i privrednika Branka Vukmanovića.

Isti broj poena, kao i Damljanović, osvojio je makedonski velemajstor Zvonko Stanojoski, ali mu je drugo mjesto pripalo zbog slabijih dopunskih kriterijuma. Bronzanu medalju osvojio je crnogorski reprezentativac Dragan Kosić.

Trofej "Branko Vukmanović", koji dodjeljuje porodica Vukmanović za autora najljepše partije na turniru, pripao je velemajstoru Dušanu Rajkoviću za izvanredno ostvarenje protiv italijanke Sirletti..Njemu je nagradu uručila Tamara Vukmanović.Nagrade pobjednicima uručio je direktor turnira Dragan Popadić.

Na ovom veoma uspješnom i borbenom turniru učestvovalo je 58 igrača iz 9 federacija, među kojima i 12 nosilaca velemajstorske titule, a turnir je prvi u nizu od 6 turnira koji se ove godine boduju za Balkanski Grand-prix..

Pokrovitelj turnira bila je Opština Tivat, a glavni sudija Vladimir Šakotić, međunarodni šahovski sudija. Nagradni fond iznosio je 7.550 Evra.

Svi učesnici turnira složili su se u ocjeni da je ovo bio veoma dobro organizovan turnira , auslovi za igru u  Sali SO Tivat bili su izvanredni.


post slika