Završna prezentacija aktivnosti na pilot području Vrmca

04 feb 2015

Završna prezentacija aktivnosti na pilot području Vrmca, realizovanih u okviru IPA EU prekograničnog projekta projekta „Baština – pokretač razvoja", biće održana u Tivtu, u multimedijalnoj sali zgrade Opštine, u četvrtak, 5.februara, sa početkom u 10 sati, a istog dana, u 19 sati, u Galeriji ljetnjikovca Buća, biće otvorena izložba "Storm chasers", realizovana od strane partnera iz Dubrovnika.


Nakon generalnog pregleda aktivnosti realizovanih u okviru projekta „Baština – pokretač razvoja", eksperti će predstaviti rezultate istraživanja participativnog procesa, kada je zaštita i upravljanje područjem Vrmca u pitanju, te studije realizovane u okviru ovog projekta.
Naime, među ostalim, rezultati "Baštine" su i Studija prirodnih vrijednosti Vrmca, Studija kulturne baštine, Studija kulturnog pejzaža, te Studija ekonomske valorizacije Vrmca.
Na sjutrašnjoj prezentaciji biće prikazan i kratki film o kampanji "Dani pejzaža", koja je u prostoru Vrmca realizovana tokom prošlog ljeta i jeseni. Takođe, biće to prilika za zainteresovane da nabave svoj primjerak brošure i mape "Krajodrazi", zajedničkog edukativno-promotivnog materijala koji su crnogorski i hrvatski partneri izradili za prekogranično područje Boke Kotorske i Dubrovačko-neretvanske županije, o čemu će govoriti urednici, Mašo Čekić i Jasminka Grgurević.
Svi rezultati i iskustva do kojih se došlo kroz dvogodišnji projekat sabrani su u "Priručniku o zaštiti, planiranju i upravljanju baštine", o čemu će govoriti Marko Peterlin, iz organizacije IPOP, Slovenija, koja je izradila priručnik.
Završna konferencija projekta biće održana u Dubrovniku, u petak, 6.februara 2015. sa početkom u 10 sati u prostorijama Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku, Branitelja Dubrovnika 42.

 

post slika