Završeno VII zasijedanje Odbora povjerenika

01 sep 2022

Odbor povjerenika Opštine Tivat u trećem dijelu VII sjednice podržao je novi Odbor direktora DOO „Komunalno“ Tivat. Zasijedanju je prisustvovalo 5 povjerenika, dok su odsutne bile Aleksandra Gardašević Slavuljica i Jelena Krivokapić. Pored njih, prisustvovali su i predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, potpredsjednici Vladimir Arsić i Goran Božović, kao i dio rukovodstva opštinskih organa.

Glasovima svih prisutnih povjerenika potvrđen je prestanak mandata članova Odbora direktora DOO „Komunalno“ Tivat. Predsjednica Odbora direktora Jelena Jović i članovi Petar Bilafer, Vladana Perović i Igor Radošević prethodno su podnijeli ostavke na članstvo u tom organu upravljanja, s obzirom da su zbog nedavno usvojenog novog Statuta ovog opštinskog preduzeća, izgubili legitimitet za odlučivanje. Nakon potvrde razrješenja starih članova, svih pet povjerenika podržalo je i imenovanje novog Odbora direktora, i to u sastavu Branka Pavlović, Dragica Damjanović, Zorana Grubišić, Daniel Okuka i Vladana Perović.

Prilikom rasprave, predsjednik opštine Željko Komnenović objasnio je da su predložene odluke direktna posljedica usvajanja novog Statuta DOO „Komunalno“ Tivat, koji je predvidio da dvije trećine članova Odbora direktora moraju imati odgovarajuće stručne kvalifikacije. „Mi smo insistirali da po novom Statutu odgovornost za odluke u ovom i ostalim opštinskim preduzećima, pored izvršnog direktora imaju i članovi Odbora direktora, što zahtijeva i određeni nivo kvalifikacija, s obzirom na kompleksnost poslova koji se u njima obavlja. Ovo opštinsko preduzeće nosi posebno veliku odgovornost za realizaciju turističke sezone, zbog čega smo htjeli da osnažimo to tijelo. Jedan član Odbora direktora je prethodno već podnio ostavku, te je ostalo 4 člana. Takođe, ovaj saziv je dobio tumačenje i od Centralnog registra privrednih subjekata da njihove odluke ne bi bile validne. Opština Tivat ne može da ostavi ovako važno preduzeće bez organa koji donosi odluke“ zaključio je Komnenović.

Usvajanjem preostale dvije tačke dnevnog reda zaključena je VII sjednica Odbora povjerenika. Termin narednog zasijedanja biće naknadno objavljen.

post slika

Galerija