Željko Komnenović – novi predsjednik Opštine Tivat

19 okt 2020

Na drugoj redovnoj sjednici novog saziva Skupštine opštine Tivat, za novog predsjednika opštine izabran je Željko Komnenović. Njegov su izbor svojim glasom podržali odbornici koalicione izborne liste “Narod pobjeđuje”, građanske liste Goran Božović, Bokeškog foruma i SDP-a.

Na istoj sjednici dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine izabrana je Ivana Aranđus.

Na drugoj po redu sjednici lokalnog parlamenta imenovani su članovi skupštinskih Odbora za statut i propise, Odbora za izbor i imenovanja, Odbora za društvene djelatnosti, Odbora za finansije, privredu i razvoj, Odbora za planiranje prostora, zaštitu životne sredine i komunalno-stambenu djelatnost i Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju.

Detalji iz biografije Željka Komnenovića

Rođen 1971. godine u Kotoru, Željko Komnenović profesor je srpskohrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti, a diplomu je stekao na Filozofskom fakultetu u Nikšiću gdje je pohađao i postdiplomske studije. Više od 20 godina bio je prepoznatljivo novinarsko lice Radio Tivta. Takođe bio je dopisnik “Dana”, beogradske “Politike”, “VIjesti”, “Blica Crna Gora”, radija “Svetigora”, “Primorskih novina”.

Od 2012. do 2020. bio je predsjednik Upravnog odbora NVO “Matica Boke” i urednik svih izdanja “Matice” u tom periodu. Od oktobra 2019. godine pa do imenovanja na funkciju predsjednika opštine Tivat, obavljao je dužnost izvršnog direktora Radio Televizije Herceg Novi. Oženjen je i otac dvoje djece.

Za više detalja kliknite ovdje