„16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA“

23 nov 2016

Sekretarijat za mlade,sport i socijalna pitanja u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava - Odjeljenjem za rodnu ravnopravnost Crne Gore, već petu godinu za redom organizuje kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. Kampanja počinje 24. novembra okruglim stolom na temu “Pričajmo o nasilju” u Trening centru Aikido Tivat sa početkom u 13.00 časova.
Kampanja se nastavlja dvodnevnim kursom samoodbrane za žene u saradnji sa Aikido Akademijom Tivat i SMŠ “Mladost” 24. i 25. novembra od 13.00 časova. Medicinski tim Doma zdravlja Tivat obilazi naselja Lovanja i 7. jul, u saradnji sa Kancelarijom za pitanja Roma i Egipćana 29. i 30. novembra od 10 do 12 časova u akciji pod nazivom “Za zdravlje žena”.
Obuka “Ekonomsko osnaživanje žena” organizuju Centar za obuke ZOPT u saradnji sa Biroom rada Tivat i Sekretarijatom za ekonomski razvoj i preduzetništvo opštine Tivat. Radionica “Promocija ljudskih prava” održaće se 10. decembra u Omladinskom klubu u saradnji sa Upravom za mlade i sport Crne Gore.

post slika