“CRNA GORA U RITMU EVROPE” – ODRŽANA AUDICIJA U TIVTU

23 nov 2016

Audicija kandidata za manifestaciju „Crna Gora u ritmu Evrope“ održana je juče, 22. novembra (utorak) u sali Centra za kulturu. Za učešće na audiciji prijavilo se 70-ak kandidata iz Muzičke škole Tivat, OŠ “Drago Milovć“, OŠ „Branko Brinić“ i SMŠ „Mladost“ . Odabir kandidata izvršio je Igor Karadarević, izvršni direktor manifestacije i glavni i odgovorni urednik muzičkog programa.


Za završnu manifestaciju plasiralo se 11 takmičarki (dvije kandidatkinje u pjevanju: jedna djevojčica iz Muzičke škole i jedna iz JU OŠ “Drago Milović”; kao i 9 njih u plesu - djevojčice iz JU OŠ “Drago Milović”, inače članice Plesne škole Bellissima. One će se pripremati tokom narednih mjeseci i biće im obezbijeđena besplatna obuka za finalno takmičenje svih crnogorskih gradova u aprilu naredne godine u Podgorici. Pripremaće ih tim iz emisije “Tvoje lice zvuči poznato”, uz direktan televizijski prenos. Osim naše opštine, izabrane kandidatkinje predstavljaće i državu koja je Tivtu dodijeljena od strane organizatora, a to je Portugal.
„Crna Gora u ritmu Evrope“ je diplomatska dječija manifestacija u Crnoj Gori podržana od strane ambasadora Evrope i Evropske Unije. Podrška se ogleda u njihovim posjetama gradovima i opštinama koje organizuju manifestaciju . Iz tih posjeta trebalo bi da se ostvari bratimljenje i poslovne aktivnosti među gradovima i opštinama Crne Gore i Evrope. U cilju uspješne realizacije ambasador Portugala će boraviti u zvaničnoj posjeti Tivtu, početkom naredne godine.
Manifestacija je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja - što je rado je podržala Opština Tivat potpisivanjem ugovora u septembru ove godine.
Bitno je napomenuti da se pobjednik na finalnom takmičenju odlučuje glasovima publike putem SMS glasanja i glasanjem žirija svih gradova učesnika. Pobjednička ekipa kao nagradu će dobiti putovanje u zemlju koju je predstavljala; dok će 50 % od neto prikupljenih sredstava od svih SMS glasova biti upućeno budžetu Opštine i taj novac će biti upotrijebljen za potrebe škola.

post slika