Akcija čišćenja Vrmca

26 apr 2021

U sklopu jučerašnje akcije čišćenja Vrmca, u organizaciji opština Tivat i Kotor i NVO „Naša akcija“, prikupljeno je 10m3 različitog otpada. Obilježavajući Dan planete Zemlje, učesnici akcije čistilu su protivpožarne puteve i planinarske staze, ali i sakupljali otpad na padinama i tivatske i kotorske strane Vrmca.

Stazu Lepetane - Orašje i Plavda - Orašje očistile su ekipe Službe zaštite Tivat sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima „Tivat“ i „Boka“.  Stazu Podkuk - Gornja Lastva čistli su članovi triatlon klubova Herceg Novi i Kotor i planinarski klub "Vjeverica".  „Sa velikog guvna na platou Vrmca 56 volontera usmjerilo se u pet pravaca sa zadatkom sakupljanja otpada. U ovom smislu najzahtjevnija lokacija bila je odmah pored Škaljarske tvrđave, zbog velikog broja guma odloženih tamo“ – naveli su organizatori.

U akciji su učestvovali volonteri: omladinci iz NVO „Naša akcija“, članovi Omladinskog tima Tivat , učenici međunarodne „Knightsbridge“ škole i brojne porodice iz oba grada. Akciju su podržali Porto Montenegro, Turistička organizacija Tivat i komunalna preduzeća Tivta i Kotora.

Ova aktivnost, inicirana od strane NVO „Naša akcija“, dio je programa "Priroda za psihičko i fizičko zdravlje mladih", podržanog od strane „European Endowment for Democracy“.

post slika