AKCIJA OČISTIMO CRNU GORU ZA JEDAN DAN

27 maj 2016

Dana 27. maja 2016 g. u opštini Tivat, kao i u svim opštinama u Crnoj Gori, održana je velika akcija „Očistimo Crnu Goru za jedan dan“, po uzoru na svjetsku akciju „Let's do it“, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, kroz partnerstvo sa Asocijacijacijom za demokratski prosperitet –ADP Zid.
Koordinacioni tim zadužen za sprovođenje ove akcije u opštini Tivat, već ranije je odredio zone, odnosno lokacije za čišćenje i to 1.Radovići - plaža Dobra luka i plaža Pecka; 2.Đuraševići -Raskrsnica za Grabovac; 3.Tivat - Župa, obalni dio; 4.Tivat - Ostvo cvijeća, obalni dio.

Obzirom da je cijelu akciju pratilo Komunalno preduzeće, dobili smo informaciju da je na ovim pozicijama prikupljeno oko 15 kubika komunalnog otpada . 
U akciji su učestvovali: članovi Mjesne zajednice „Krtoli“, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“, članovi Sokolskog društva iz Radovića, članovi Omladinskog kluba Tivta, članovi NVO „Djeca Tivta“, članovi NVO Evropski dom, Organizacija žena Tivta, Ronilački klub „Arsenal“ iz Tivta, djeca Dječjeg vrtića Bambi i djeca Osnovne škole „Drago Milović“ i Srednje mješovite škole „Mladost“, kao i građani pojedinačno.
Zahvaljujući njihovom velikom angažovanju, a takođe i uz veliku pomoć i podršku Komualnog preduzeća, ova akcija je bila uspješna, o čemu svjedoče i mnogobrojne fotografije sa terena.
Opština Tivat i Turistička organizacija Tivat bili su sponzori ove akcije .

Zahvaljujemo se svim učesnicima akcije!

Koordinacioni tim opštine Tivat

Akcija1 (Medium) akcija2 (Medium)
akcija3 (Medium) akcija7 (Medium)
akcija8 (Medium) akcija9 (Medium)
post slika